Recension av Albert Viksten Sällskapets Årsskrift 2016

Skogsarbete, Albert Viksten Sällskapets årsskrift

Albert Vikstens Kojby i Lassekrog invigdes för 50 år sedan. Jubileet firades i kojbyn under Färilaveckan, med tal, sång och musik, kolbullar och en fotoutställning. Albert ville hylla skogsarbetet med ett monument – kojbyn.

Albert Viksten Sällskapet vill hylla Albert och hans verk även med texter och bilder om och kring olika delar av det hårda skogsarbetet.

”Skogsarbete” är naturligtvis årets tema i den årsskrift som sällskapet ger ut till sina medlemmar varje år sedan 1981. Skogsarbete är ett vitt begrepp, men i detta sammanhang handlar det främst om fyra aspekter – huggning, körning, flottning och kolning.

Texterna i årsskriften är naturligtvis först och främst Alberts egna, från Timmer, Eld och bröd, Mitt liv, ett äventyr och Kavalkad, men även texter av hans kolleger som Gustav Hedenvind Eriksson Ur en fallen skog, lokala författare som Skyttner, Invasionen i Skrälldalen och Gustav Ångman, Minnen från skog och koja. Dessutom inleds skriften med några faktafyllda sidor ur Yngve Ryds Timmerhästens Bok.

Vi hoppas med denna skrift, att fler än medlemmarna hittar till Alberts digra bokproduktion, kojbyn och hans Paradis ”Ängratörn”

Klicka här för att läsa recensionen av årsskriften!

 

Kommentarer inaktiverade.